Нова дума

Представят българската култура в Гранада

zoom Представят българската култура в Гранада

8 февруари 2018

Посолството на Република България в Испания организира Дни на българската култура в Гранада на 27 и 28 февруари. Събитието е част от културната програма по повод председателството на България на Съвета на ЕС.

На 27 февруари, в рамките на фестивала “La Voz Humana”, ще бъде показан документалният филм „Духът на една Дива“ (“El Espíritu de la Diva”). Вълнуващият и умело режисиран филм на режисьора Мария Арангелова разказва за създаването и премиерата на театралния концерт Pauline Viardot - L'Esprit de la Diva с режисьор и сценарист Марий Росен. Филмът ни въвежда зад кулисите с интимен поглед върху креативния процес и артистичните търсенията на екипа в общата среща с фигурата, таланта и магнетичната аура на известната оперна певица Полин Виардо (1821-1910). Звездите в проекта са оперната певица Ина Кънчева (сопрано), в ролята на Полин Виардо, и пианиста Людмил Ангелов, в образите на Шопен и Лист. Филмът може да бъде видян в Centro Federico García Lorca (адрес: Plaza Romanilla, S/N, 18001 Granada) от 19 ч. Входът е свободен.

На 28 февруари Ина Кънчева и Людмил Ангелов ще изнесат концерт, като част от фестивала “La Gran Belleza: Lieder y canciones del siglo XIX”. Музикалното събитие е в Auditorio Manuel de Falla (адрес: Calle de Antequeruela Alta, s/n, 18009 Granada) от 20,30 ч., като билетите вече са пуснати в продажба на касите на залата.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: