Нова дума

Концерт на виртуозния български пианист Людмил Ангелов в Сеговия

zoom Концерт на виртуозния български пианист Людмил Ангелов в Сеговия

4 декември 2017

Виртуозът Людмил Ангелов изнесе на 19 ноември в църквата „Сан Хуан де лос Кабайерос“ великолепен рецитал, чиято програма включваше творби на Моцарт, Шопен, испанския композитор Енрике Гранадос и българския Панчо Владигеров. Сред многобройната испанска и българска публика бяха кметът на Сеговия Клара Лукеро и други представители на местната власт, както и посланик Иван Кондов, а концертът бе открит от директора на кинофестивала Елисео де Паблос.

Ентусиазираната аудитория не пропусна шанса да извика на бис световноизвестния наш пианист и всепризнат интерпретатор на цялостното творчество на Шопен.

Припомняме, че България бе специалният гост на кинофестивала MUCEC в Сеговия, в чието откриване участва и посланика.

Извън кинопрограмата българското участие във фестивала за европейско кино в Сеговия имаше и други разнообразни акценти като дегустация на три вида червено вино от изба Villa Melnik, както и академична проява – лекция за тенденциите в съвременното българско кино на киноведа Мариана Христова пред студенската аудитория на Университета в Сеговия.

В заключителната програма на кинофестивала взе участие местната асоциация „Родина” с представяне на богата палитра от български народни танци.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: