Нова дума

Удостоиха генералния консул с почетно звание „Académico de Honor“

zoom Удостоиха генералния консул с почетно звание „Académico de Honor“

4 декември 2017

На 4 ноември Международната Академия за наука, технологии, образование и хуманитарни науки (Academia Internacional de Ciencias, Tecnología, Educación y Humanidades), със седалище в гр. Валенсия, удостои генералния консул на Република България Цветелин Цолов с почетното звание „Académico de Honor“. Награждаването се извърши на официална церемония, която се проведе в тържествената зала на Валенсианската библиотека „San Miguel de los Reyes“. Признанието е резултат от положените усилия от г-н Цолов и ръководеното от него консулско представителство за подхранване и засилване на българо-испанските отношения в областта на образованието и културата, както и от цялостната подкрепа, която генералният консул оказва за инициативите на Академията. През изминалата година г-н Цолов взе дейно участие в организираните от научната организация конференции, дискусии и семинари и изнесе лекции пред аудиторията на Академията по актуални теми като „10 години България в Европейския съюз: ползи и предизвикателства“ и „Миграционни процеси в Кралство Испания от началото на деветдесетте години на миналия век до наши дни“.

Със същото отличие бяха удостоени още няколко души, сред които кметът на гр. Алборая г-н Мигел Чавария Диас, кметицата на гр. Буньол г-жа Хункал Караскоса Алонсо, известният валенсиански тенор г-н Мигел Боу Пиньон, г-н Рафаел Сентандреу Рамон, професор по фармация и преподавател във Валенсианския университет, г-жа Йохана Алонсо Родригес, офицер от Гражданската гвардия и световен шампион по Муай Тай за 2017 г. и полковник Хавиер Феррер Гонзалес, представител на генералния щаб на армията за област Кастейон. Отличията бяха връчени от президента на Международната Академия за наука, технологии, образование и хуманитарни науки проф. Хосе Хойо Родриго.

След официалната част мероприятието продължи с концерт на оркестъра за класическа музика към историческия музей на гр. Валенсия.

Тържественото събитие се проведе с подкрепата на Автономното правителство на Валенсианска област. Присъстваха над 250 души, сред които депутати от местното правителство, висши служители на общината, офицери от националната полиция и армията, представители на академичните среди, интелектуалци.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: