Нова дума

Генералният консул на България във Валенсия взе участие в конференция, посветена на на 60-тата годишнина от основаването на ЕС

zoom Генералният консул на България във Валенсия взе участие в конференция, посветена на на 60-тата годишнина от основаването на ЕС

18 май 2017

Генералният консул на Р България във Валенсия Цветелин Цолов взе участие в конференция, посветена на 60-тата годишнина от основаването на ЕС. Събитието се проведе на 9 май 2017 г. и беше организирано от Автономното правителство на Валенсианска област.

Официален домакин на форума беше г-н Чимо Пуч – председател на Съвета на Автономното правителство. На конференцията присъстваха почти всички членове на Съвета, както и г-н Хуан Калабуиг, представител на Валенсианското правителство в ЕС.  

„За Автономното правителство на област Валенсия Европа винаги е била надеждата, демокрацията и цивилизоваността“, отбеляза в изказването си председателят на Съвета на местното правителство. „Ние от Валенсианското правителство искаме повече Европа и по-добра Европа, по-социална Европа, която да възкреси европейското желание у гражданите“, подчерта още г-н Пуч. Председателят отбеляза, че е необходимо да се наблегне върху политиките в ЕС „за повече инвестиции, повече приятелство и повече равенство“.

В своята реч на конференцията, г-н Хуан Калабуиг отбеляза, че това честване на деня на Европа е „израз на увереност за това, че трудностите ще бъдат преодолени, както и израз на увереност за едно общо бъдеще на прогрес, свобода, равенство и братство между всички европейски народи“.

В рамките на събитието Генералният консул Цветелин Цолов проведе разговор с председателя на Автономното правителство на Валенсианска област – г-н Чимо Пуч. По време на срещата бе изразена готовността на българското генерално консулство във Валенсия да допринесе за развитието и задълбочаването на приятелските връзки и сътрудничеството между нашата страна и Автономна област Валенсия, както и за оползотворяване на потенциала в търговско-икономическата и туристическата сфера. Домакинът изрази своята готовност за бъдещо сътрудничество между консулското представителство и Автономното правителство на Валенсианска област.  

На събитието присъстваха членове на Автономното правителство, депутати от местния парламент, представители на консулския корпус, висши служители на местната администрация, интелектуалци и др.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: