Нова дума

Българският посланик в Кралство Испания връчи акредитивните си писма на Генералния секретар на Световната организация по туризъм

zoom Българският посланик в Кралство Испания връчи акредитивните си писма на Генералния секретар на Световната организация по туризъм

18 май 2017

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания Иван Кондов връчи акредитивните си писма на Талеб Рифай – генерален секретар на Световната организация по туризъм (СОТ/UNWTO), на 9 май 2017 г.

На проведената след церемонията среща Генералният секретар даде висока оценка на настоящите отношения между България и Организацията. Той изрази силен интерес, задълбочени познания и лична симпатия към страната ни, както и задоволство от постигнатата политическа и икономическа стабилност у нас. Г-н Рифай отбеляза, че в неговата родина Йордания към България от десетилетия е формирано много положително отношение и са налице възможности за развитие на стабилни културни връзки.

От своя страна, посланик Кондов изтъкна отличните перспективи за развитие на различните видове туризъм в България и представи актуални данни за постигнатите в тази посока резултати. Двамата събеседници изразиха съгласие относно нарастващото значение на туризма като изключително важна индустрия в глобален план, значим източник на заетост и нови работни места, както и на културни и междучовешки контакти.

В хода на разговора бяха обсъдени въпроси, свързани с дейностите и перспективите на развитие пред СОТ, предстоящата 105 сесия на Изпълнителния съвет на Организацията и участието на България в нея, както и предстоящия избор на следващ, шести по ред, Генерален секретар.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: