Нова дума

Кичка Бодурова: Ние докрай ще си останем българи – където и да сме

zoom Кичка Бодурова: Ние докрай ще си останем българи – където и да сме

20 април 2017

През месец май в испанската столица ще гостуват Кичка Бодурова и Стоянка Мутафова. Обичаните български дами посещават Мадрид по повод Деня на българската просвета, култура и славянска писменост. Кичка Бодурова ще изнесе свой концерт-спектакъл, в който специално участие взима Примата на родния театър. Мутафова се включва в програмата със свои скечове и култови моменти от ролите й на баба Гицка и др. Поводът за общите им изяви тази година са 40 години творческа дейност на Кичка Бодурова. Точно преди 4 десетилетки певицата стартира своята кариера на турне на Стоянка Мутафова и Георги Парцалев.

Кичка Бодурова е емигрант от години и сподели, че с вълнение очаква срещата си с българската общност в Мадрид, защото има като тяхната съдба – да бъде далеч от родния дом. Певицата няма да пропусне нито една от патриотичните си песни, посветени на Родината и емигранството: "Обичам те, майко, Българийо", "Пак съм у дома", "Къде си тръгнал, сине" и др.

Как музиката и театърът вървят ръка за ръка ще видим и чуем на 22 май в театър "La Latina". Началото на спектакъла е от 20.00 часа, а билети се продават в няколко български заведения: ресторант Míte - aquí es así, бар-ресторант Don Comidón "The one", Taberna Bodega Vieja, Taberna Búlgara и на тел. +34 722 77 36 03 - Силвена Иванова.

По повод предстоящото събитие Кичка Бодурова даде специално интервю за читателите на в. „Нова дума“.

- Тази година отбелязвате 40 години на сцената. Каква е равносметката Ви за този период и какви са мечтите Ви занапред?

- Сериозно ли? Толкова май станаха. Значи аз съм започнала много преди да се родя (смях). Знаете ли, мисля си понякога как е възможно след толкова години и разстояние връзката между мен и моите български фенове да бъде толкова силна. Може би фактът, че не им досаждам непрестанно? Аз се появих на сцената на „Златния Орфей“ като студентка. След това германците ме грабнаха и всеки месец бях там – записи в Радиото, телевизионни шоу програми, турнета. После Гърция... Половината от годината работех там. И вече 26 години – зад океана. Но никога не забравих да се върна у дома. И те, моите фенове, ме чакаха. И сега пак ме чакат... и техните деца и внуци. Ето вчера, моят мениджър Евгени Боянов ме попита какво да правим с деца под 7 г. – как да влизат на моите концерти? Разбира се, free, му отговорих. Те са моята бъдеща публика след 35 г. Като стана като Стоянка (смях).

- Как се роди идеята за концерта Ви в Мадрид?

- Обиколила съм много свят, но не съм идвала в Испания. И ето това прекрасно момче, което е „дясната ми ръка“, успя да се свърже и организира този концерт с една дама, която е работила с него в Планета ТВ – Силвена Иванова. Много ще се радвам да се срещна с българщината там. Емигрантството не е лесно – компромиси, лишения. И е за хора, които не се страхуват да тръгнат по света и да търсят късмета си. То е за по-силните, непримиримите, за тези, които вярват в себе си. Но ние докрай ще си останем българи – където и да сме.

 

Пълният текст на интервюто е публикуван в брой 578 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: