Нова дума

Грандиозно събитие в Гандия на 22 април

zoom Грандиозно събитие в Гандия на 22 април

23 март 2017

От 21 до 23 април в Гандия ще се състои третото издание на пътуващия български фолклорен събор „На хорото, на мегдана на другата България“, което се провежда под патронажа на кмета на Гандия. Ще участват 30 български фолклорни състава от 10 държави в Европа, като кулминацията ще е на 22 април с грандиозно събитие, съобщи за „Нова дума“ Минчо Райков – художествен ръководител и хореограф на Фолклорна формация „Веселие“ – Валенсия, и секретар на ACEFIN (Asociacion Cultural de Festivales y Eventos Internacionales) – Гандия.

Тогава участниците в събора „На хорото, на мегдана на другата България“ ще продължат традицията от минали години и ща поставят истинското му начало с едно голямо, общо хоро на един от централните площади на Гандия – Placa del Рrado в 12.00 ч. В 15.00 ще започне дефиле по плажната ивица до Puerto de Gandia (пристанището на града), където ще бъде монтирана огромна сцена, специално за целта, за да поеме богатата концертна програма на събора. Тя започва в 16.00 ч. и се очаква да продължи около 6 часа.

Минчо Райков информира и за още едно голямо музикално събитие, което ще се проведе в Гандия. На 10 юни градът ще е домакин на шестото издание на Международен фестивал на изкуствата, на който по традиция взимат активно участие български фолклорни състави и ансамбли.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: