Нова дума

Генералният консул Цветелин Цолов участва в събитие в Кастейон

zoom Генералният консул Цветелин Цолов участва в събитие в Кастейон

9 март 2017

На 25 февруари генералният консул на Република България във Валенсия Цветелин Цолов взе участие в тържествено украсяване с мартеници на дърво пред кметството на град Кастейон.

Събитието по случай първи март, беше организирано от българската Асоциация „Хан Аспарух“ с подкрепата на Генералното консулство и кметството на Кастейон. На церемонията присъстваха г-н Хосе Ибанес Лопес – заместник-кмет по социалните въпроси, младежта и сътрудничеството, г-жа Моника Барабас – съветник на кмета на града г-жа Ампаро Марко, г-жа Роса Перея – директор на Агенция за интеграция на чужденците „АМИКС“ и други представители на местната власт, както и български и испански граждани.

Учениците от българското неделно училище „Васил Априлов“ представиха концерт-спектакъл, с който дадоха възможност на гражданите на града да се запознаят с традициите и обичаите, свързани с един от най-българските празници – Баба Марта.

В своята реч на церемонията, генералният консул Цветелин Цолов поздрави сънародниците ни по повод празника Баба Марта, както и по случай Националния празник на Република България – Трети март. Той подчерта, че инициативата на Асоциация „Хан Аспарух“  е отлична възможност за популяризирането на българския дух и култура в Испания. Българският генерален консул и зам.-кметът г-н Лопес се обединиха около идеята, че настоящото събитие трябва да се превърне в традиция.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: