Нова дума

Евродепутатът Ева Паунова се среща с българи в Мадрид

Евродепутатът Ева Паунова се среща с българи в Мадрид

20 септември 2014

Евродепутатът от Групата на Европейската народна партия (Християндемократи) Ева Паунова ще се срещне с българската общност в Мадрид на 25 септември (четвъртък). Събитието е от 19.30 ч. в офиса на  Partido Popular в квартал Tetuán (адрес: C/ General Yagüe, 70 piso 1, на ъгъла с C/ Bravo Murillo), като могат да присъстват всички желаещи.

Новоизбраният български представител в Европарламента бе в листите на ГЕРБ. Ева Паунова има петгодишен опит в институцията като съветник на бившия евродепутат Илиана Иванова от ГЕРБ/ЕНП. Фокус в работата й са били теми, свързани с борбата с финансовата и икономическата криза, с бюджетния контрол на европейски средства, с вътрешния пазар и защитата на потребителите, както и с отношенията между ЕС и Китай.

Работила е за по-добри схеми за гарантиране на депозити, като част от дейността й в Комисията по икономически и парични въпроси; за регулиране на ипотечните кредити в ЕС чрез директива, чиято цел е да осигури единен конкурентен пазар, благоприятен за потребителите, кредиторите и кредитните посредници; за изграждане на Трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T); за по-добро качество на детските храни чрез дейностите й в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите.

В момента е член на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите, на Делегация за връзки с Китайската народна република и е заместник на Комисията по икономически и парични въпроси и на Делегация за връзки със Съединените американски щати.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: