Нова дума

130 млн. евро премия в Euromillones този петък

zoom 130 млн. евро премия в Euromillones този петък

26 септември 2016

Loterías y Apuestas del Estado обяви промени в играта Euromillones, които влизат в сила още от утрешния тираж.

От 15 на 17 млн. евро се увеличава минималната премия в Euromillones, а възможността за допълнително залагане в броят на звездите в т.нар. bombo стават 12. Цената на една комбинация става 2,50 евро.

Испанската лотария планира и специални премии от по 130 млн. евро, които да се раздават всяка година под името Big Friday (Голям петък). Първото теглене на печалбата ще е този петък –30 септември.  

Ексклузивна за Испания е и новата игра El Millón с награда от 1 млн. евро всеки петък, която също започва в края на седмицата.

На ниво „Европа“ пък стартира играта Lluvia de Millones, която раздава 25 печалби по 1 милион евро. Фишове за нея могат да се пускат не само в Испания, но и в Австрия, Белгия, Франция, Ирландия, Люксембург, Португалия, Швейцария и Великобритания. Първото теглене ще бъде на 28 октомври.

***

Стартът на играта Euromillones е на 7 февруари 2004 г., когато се обединяват лотарийните фирми на Франция, Испания и Великобритания. Първият тираж е в петък, 13 февруари, същата година. От този момент нататък играта става най-популярната на континента. След това към нея се присъединяват Австрия, Белгия, Ирландия, Люксембург, Португалия и Швейцария. В момента се приемат фишове в Лихтенщайн, Андора, Монако и всички френски територии по света, включително и няколко острова в Тихия океан, които са още под управлението на Париж.

Правилата на Euromillones са прости. Попълват се пет основни числа от 1 до 50, плюс две допълнителни от 1 до 12. Който улучи пет плюс две, взема джакпота. Шансовете за това обаче са доста малки.

Първоначално има само едно теглене, което е в петък и се прави в Париж, както е договорката на организаторите. На 10 май 2011 г. обаче бе направено и второ, което е във вторник. След като се обработи всичко, резултатите и печалбите излизат на официалния сайт на играта, както и на тези на всички държави. Единственото ограничение за играчите е да имат навършени 18 години, а за Великобритания възрастта е 16.Данъци се плащат единствено в Португалия, Испания и Швейцария, където се прибира фиксирана сума от печалбата. В останалите държави печалбите са свободни от налози.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: