Нова дума

Светът е карнавал

Светът е карнавал

4 февруари 2016

Сезонът на карнавалите започна. Едни от най-популярните карнавали в Испания са тези в Кадис и на Тенерифе.

На Канарските острови – в Санта Крус де Тенерифе, празненствата силно наподобяват карнавалите в Бразилия, представяйки паради с карнавални платформи, певчески групи и др. Фестивалът преминава през града, където улични музиканти, енергични групи и карнавално облечени участници създават неповторима атмосфера под звуците на разнообразна музика. Една от най-празнуваните традиции е избирането на кралица на карнавала всяка година измежду най-красивите момичета в парада. Сложните костюми на девойките изискват месеци, за да бъдат направени и понякога тежат над 100 килограма!

Тази година карнавалът започна на 3 февруари и ще продължи до 14 февруари.

Най-старият град в Западна Европа – Кадис, празнува най-големия, най-пъстър, най-шумен и най-вече най-дълъг карнавал в континентална Испания. В продължение на месец и половина над 130 живописни състава във формации сuartetos, сomparsas, сhirigotas и сoros в приятелска надпревара представят в „Teatro Falla” своите сатирични песни. После, след големия финал, андалуският карнавал завладява улиците. Градът е обзет от нестихващи песни и танци на опияняваща фиеста, чиято връхна точка е т.нар. „въртележка на хоровете“.

Карнавалът в Кадис през месец февруари е един от най-старите и известни карнавали в цяла Испания. Той е международна туристическа атракция и хора от всички краища на Испания и туристи цял свят идват да му се насладят и да участват със своите карнавални костюми.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: