Нова дума

Празник за деня на детето в Алкоркон - най-дългата рисунка

Празник за деня на детето в Алкоркон - най-дългата рисунка

30 май 2013

На 1 юни – събота, в 12 часа започва едно предизвикателство – да нарисуваме най-дългата рисунка. Събитието е в рамките на инициативата „Голямото рисуване на малките художници”, а организатори са българско неделно училище „Бачо Киро” – Алкоркон, и арт център „Орхидея” – гр. Карлово. В парка La Ribota в Алкоркон, който се намира между c/ Juan Ramón Jiménez, c/ Los Pinos и c/ Alfredo Nobel.

[ Още ]

Покана за изложба в Мадрид

Покана за изложба в Мадрид

21 май 2013

Изложбата „Sentimientos de Primavera” ще бъде открита в понеделник – 27 май, в 18.30 ч. в Centro Cultural Príncipe de Asturias (C/ Hermanos García Noblejas, 14 – Madrid). Творбите, които ще бъдат показани в залата, са на учениците в кръжока по рисуване на Културна асоциация „Aula de Cultura Altamira”, ръководен от художника Стефан Узунов. Българинът е координатор и комисар...

[ Още ]

MoneyGram раздава куп награди

MoneyGram раздава куп награди

16 май 2013

Всяка седмица до края на май MoneyGram подарява по един смартфон на някой от своите клиенти, които изпратя пари от Испания до България, Румъния или Украйна. Предвидена е и парична награда – от 1000 евро. За да участвате в промоцията, трябва само да направите един паричен превод между 1 април и 31 май. Минималната такса за изпращане до България...

[ Още ]

Милчо Левиев – с концерт в Мадрид

Милчо Левиев – с концерт в Мадрид

8 май 2013

Българският джаз-музикант Милчо Левиев ще свири в Мадрид като част от група „Eastern Eye”. Концертите на 9 май (четвъртък) са два – от 22.30 ч. и 23.30 ч., в зала „Bogui Jazz” – C/ Barquillo, 29.

[ Още ]

Wizz Air с 20% пролетна промоция

Wizz Air с 20% пролетна промоция

5 април 2013

Най-голямата нискотарифна-нискоразходна авиокомпания в Централна и Източна Европа – Wizz Air, обяви днес началото на пролетната си промоция. От днес всички полети по всички линии са с 20% по-ниски цени. Промоцията започна вчера за членовете на Wizz Exclusive Club и поради големия интерес, от днес – 5-ти април, е отворена за всички и ще продължи до 24 ч. на 7-ми април.

[ Още ]