Нова дума

Българин е домакинът на „Атлетико” – Мадрид

Българин е домакинът на „Атлетико” – Мадрид

18 юли 2012

Българинът Димчо Пиличев, който 5 години работеше в Б-отбора на „Атлетико” – Мадрид, вече е част от екипа на първия състав на червено-белите, съобщи в. „Марка”. От новия сезон той е на мястото домакин, заемано досега от митичния Сирило Гутиерес – Сири. Димо отговаря за материалите и съоръженията, необходими на играчи и треньори.

„Футболистите, техническият щаб и останалият персонал на „Атлетико” всекидневно се възползват от невероятната работа на Димо, който идва пръв на Cerro del Espino и си тръгва последен.

Българинът е много обичан от всички в клуба, където никой не се колебае да потвърди, че е чудесен професионалист, нищо не му е дадено даром и най-важното – че е страхотен човек”, писа в кратък репортаж за нашия сънародник в. „Марка”.

Димчо Пиличев е бивш футболист, завършил е спортната академия у нас и има диплома за треньор по футбол. Първоначално в Испания работи в един спортен комплекс с няколко стадиона, като отговаря за материалите на 18 отбора – Fútbol Base и Tercera. Там е забелязан от „Атлетико” – Мадрид, които му дават възможност да продължи напред и нагоре. В Б-отбора е работил с Абрахам Гарсия и с Милинко Пантич.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. krasi ian4ev 29/08/2012

    bravo dimo -uspex ti jelaia