Нова дума

Само платен футбол по телевизията

8 септември 2016

На 19 август в Испания започна футболният сезон 2016/2017. Тъжната новина за любителите на играта е, че с малки изключения само платените каналите ще предават пряко мачовете.

Movistar, Vodafone и Orange предлагат практически целия национален футбол чрез каналите beIN LaLiga (Първа дивизия – Liga Santander и Купата на краля), LaLiga1l2l3TV (Втора дивизия) и beIN Sports (Шампионската лига и Лига Европа). Цените и условията са различни. За да се гледат тези канали, е необходимо да се контратират различни комбинирани пакети на телекомуникационни услуги, но тъй като битката за клиенти е много активна, отделните оператори предлагат различни варианти и цени. В пакетите винаги е включен фиксиран телефон и интернет.

За онези, които не желаят или не могат да плащат, Canal Gol – новият канал TDT на Mediapro, предава всеки петък по една среща от Liga Santander, но никога на отбор, който играе в някое от европейските състезания, две срещи от Втора дивизия (Liga 123), един мач от всяка елиминация за Купата на краля и всички срещи от Първа дивизия на женския футбол. От своя страна Antena 3 ще предава по една среща на един испански отбор при всеки кръг на Шампионската лига.

Пакетите на Movistar (Telefónica) струват 25, 50, 70, 85 евро месечно (110 евро с включване на основните европейски национални първенства).

На пръв поглед Vodafone съблазнява: всички мачове за 18 евро месечно, но към тях трябва да се прибави цената на услугата Vodafone TV, която е от 40 евро нагоре.

Orange също предлага целия футбол за 19,95 евро месечно, но купувачът на пакета трябва да бъде клиент на останалите услуги на оператора; само мобилният телефон не е достатъчен.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: