Нова дума

Отново българин в Primera División

Отново българин в Primera División

15 януари 2013

„Това е една възможност, която не бих могъл да пропусна. Искам да покажа, че все още мога да играя футбол!” Така футболистът Мартин Петров коментира преминаването си в RCD Espanyol. Вечерта на 14 януари той бе представен като нов играч на синьо-белите от Барселона в Ciudad Deportiva de Sant Adrià.

Българинът сподели основната си цел: „да помогна на Espanyol да остане в Primera” и благодари на ръководството на клуба за гласуваното доверие. Днес той навършва 34 години и призна, че няма силата на един 20-годишен футболист, но има опита, тренира усилено и дава всичко от себе си на терена срещу „най-добрите в света”.

Пред медиите Петров заяви, че винаги е имал желание да работи отново с Javier Aguirre, който беше негов треньор в Atlético Madrid в периода 2005-2007 г., а сега е начело на Espanyol. Мартин разказа, че на 10 януари Aguirre му се е обадил в 12 през нощта с предложение да напусне Англия и да се върне в Испания: „Говорихме 5 минути и след това не можах да заспя. Не очаквах този разговор. Espanyol е клуб с история, с много фенове, с невероятен стадион и не заслужава да е в Segunda División

Спортният директор на клуба Óscar Perarnau сподели, че Espanyol е имал нужда от „един опитен играч, от един специалист, от един по-специфичен футболист.Смятаме, че Петров е такъв и затова го привлякохме”.

От своя страна президентът на RCD Espanyol – Joan Collet, призна, че с Марин са постигнали „много бързо споразумение. Това беше желанието на Javier Aguirre и всички сме много доволни от новото попълнение”.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. Stani 15/01/2013

    Успех., Марто! С теб сме!!!