Нова дума

Нова политика за багажа на Ryanair от 15 януари

zoom Нова политика за багажа на Ryanair от 15 януари

11 януари 2018

Новата политика на най-големия европейски нискотарифен превозвач  Ryanair  за багажа започва официално от 15 януари 2018 г., макар че вече се прилага по някои дестинации. Тя предвижда ръчният багаж да бъде ограничен до една чанта с размери 35 см x 20 см x 20 см. Куфарът с размери 55 см x 40 см x 20 см продължава да е безплатен, но няма да бъде качен на борда на самолета, а ще пътува в багажното отделение, като ще бъде взет преди изхода за самолета.

Разбира се, има и изключения. Право да се качат с две чанти на борда на самолета след тази дата ще имат само пътниците, които са платили за приоритетно качване – Plus, Flexi Plus и Family Plus. То струва 5 евро/5 паунда и се купува заедно с билета. Може да бъде добавено и по-късно – до 1 час преди пътуването, но вече срещу 6 евро/6 паунда.

От 15 януари влизат в сила и новите изисквания на компанията за чекиран багаж. За да насърчи чекирането на куфари и чанти, превозвачът намали цената за тях от 35 евро/паунда на 25 евро/паунда и увеличи тежината на куфара от 15 на 20 килограма.

От 2018 година се планира въвеждането на добавка от 10 евро/паунда за багажа при полетите на Великден, на Коледа и по дългите маршрути в пиковите летни месеци. Тя ще бъде обявявана в червено за полетите, при които ще се прилага.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: