Нова дума

Орлин от Хетафе бе убит във Филипините

zoom Орлин от Хетафе бе убит във Филипините

13 юли 2017

37-годишният Орлин Грозданов Стоев, който преди няколко години беше собственик на бар и български магазин в Хетафе, е бил застрелян във Филипините, съобщи "Манила таймс".

Според изданието, шуменецът се занимавал със скимиране и източване на пари от банкомати. Убит е от маскирани нападатели в Кесон (това е най-големият град в страната, с над 3 млн. жители, намиращ се на остров Лусон).

Ден преди убийството на Орлин Стоев, полицията в града е арестувала двама местни жители, докато пренасяли фалшиво ATM устройство и различни кредитни карти. Разследващите проверяват дали мъжете не са работели за чужденци като българина.

Около 22 ч. местно време на 6 юли той е намерен свлечен до черния си скутер на ъгъла на два булеварда. Таксиметров шофьор, който чакал на близката бензиностанция, съобщил на полицията, че е чул три изстрела и е видял двама мъже на мотор, които бързо се оттеглили от местопрестъплението.

Според полицията в Кесон Стоев е починал на място от раните си, следствие на множеството огнестрелни изстрели в главата и тялото му.

Българинът е разследван за няколко престъпления във Филипините. На 14 юни банков охранител заподозрял Стоев, който от дълго време стоял пред банкомата и правел различни транзакции. Затова решил да го последва до още две ATM устройства, близо до Тринити Колидж в града. Охранителят алармирал полицията, която малко след това арестувала нашенецът.

 

Пълният текст е публикуван в брой 584 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: