Нова дума

Няма български граждани на борда на пътническия самолет „Еърбъс 320” на авиокомпания „Джърмънуингс”

Няма български граждани на борда на пътническия самолет „Еърбъс 320” на авиокомпания „Джърмънуингс”

25 март 2015

По информация на МВнР на Франция, няма български граждани в списъка с пътниците на борда на пътническия самолет „Еърбъс 320” на авиокомпания „Джърмънуингс” (Germanwings), изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, който на 24 март падна на територията на Франция. Към момента същата информация се потвърждава и от Федералното министерство на външните работи на Германия.

Българското посолство в Париж и Генералното ни консулство във Франкфурт са постоянен контакт със съответните местни власти. 

Министерството на външните работи на Република България изказва съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичния инцидент.

Междувременно испанското правителство съобщи, че чрез данни от близки и роднини са идентифицирани 49 испанци сред пасажерите в самолета. Очаква се потвърждение на тази информация.

BBC съобщи, че на борда са пътували трима граждани на Обединеното кралство. Все още не е обявен публично списъкът с пасажерите, които са пътували на А320. Към момента се знае, че в машината е имало граждани освен от Испания и Германия, от Австралия, Дания, Турция, Казахстан, Япония, Мексико, Аржентина, Холандия и Белгия.

Самолетът на нискобюджетното дъщерно дружество „Джърмънуингс“, който вчера се разби във Франция, е бил „в безупречно техническо състояние“. Това заяви директорът на германската авиокомпания „Луфтханза“ Карстен Спор."За нас катастрофата е необяснима“, заяви Спор от летището във Франкфурт. Днес там бе запазена минута мълчание в памет на загиналите при инцидента. „От техническа гледна точка самолетът бе безупречен, а двамата пилоти са били опитни“, допълни той. Намерената черна кутия е доста повредена, но вече е в ръцете на експерти, които се надяват да получат отговори на множеството въпроси.

„Луфтханза“ ще започне да извършва полети от Барселона и Дюселдорф за Марсилия от четвъртък, за да превози близките на загиналите до мястото на инцидента.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: