Нова дума

„Испания ще излезе от кризата по-силна”

„Испания ще излезе от кризата по-силна”

12 юли 2012

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева говори на 12 юли в Мадрид пред политици, икономисти, общественици, дипломати, представители на неправителствения сектор, журналисти. Домакин на срещата беше престижната независимата организация за дебати „Форум нова икономика”, която периодично организира срещи с известни личности.

„Испания ще излезе от кризата по-силна, Европа ще излезе от кризата по-силна”, заяви еврокомисарят по въпросите на международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи. Като изрази загрижеността си за трудното икономическо положение, в което се намира Испания, тя подчерта, че предприетите от правителството мерки са стъпка „в правилната посока”. „Те са изключително тежки, но са необходими”, бе категорична комисар Георгиева.

Политиката и приоритетите на Европейския съюз при предоставяне на хуманитарна помощ, най-засегнатите от различни видове кризи – от пожари до военни конфликти – райони, ефективността на всяко евро, което достига до нуждаещите се, доброволчеството, известните личности – посланици на добра воля срещу глада... – това са само част от темите, засегнати както в речта на Кристалина Георгиева, така и в отговорите й на многобройните въпроси, зададени от публиката.

Сред гостите в залата бяха новият посланик в Мадрид Костадин Коджабашев, дипломати и служители от посолството и Консулската служба, представители на организации на българите в Испания.

 Преди срещата комисар Георгиева даде специално интервю за „Нова дума”. Очаквайте го на 19 юли в брой 451.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: