Нова дума

„Фондацията” – с концерти в Испания

„Фондацията” – с концерти в Испания

5 февруари 2015

Иван Лечев, Кирил Маричков, Славчо от Б.Т.Р., Дони и Венко Поромански обявиха турне със своя проект „Фондацията” в Европа.

„Очаквайте ни във Валенсия, Мадрид, Валядолид, Париж, Брюксел, Люксембург, Хамбург, Берлин, Франкфурт, Амстердам, Лондон, Будапеща, Виена, Прага, Мюнхен, Цюрих, Милано, Копенхаген и Стокхолм”, анонсираха музикантите.

Турнето им започва през март.

Супергрупата на Кирил Маричков, Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Веско Поромански има вече седем потвърдени дати за концерти в големи европейски градове. Музикантите започват турнето си от Париж на 6 март. На следващия ден ще пеят в Брюксел. За 8 март ще са в Люксембург, а на 20-и - в Лондон. Те ще изпълнят своите песни и във Виена на 21 март, на 27-и ще са в Милано, а на 28-и - в Мюнхен. “Фондацията” направи голямо турне в САЩ и Канада миналата година.

„Фондацията” е основана в началото на 2013 г. Тя е една от супергрупите в България. Участниците й изпълняват най-големите хитове на Щурците, ФСБ, БТР, Дони, както и някои от незабравимите хитове на Георги Минчев в нови акустични аранжименти.

„Нова дума” научи, че концертът в Мадрид ще е на 8 май. Домакин на концерта им във валенсианска област пък ще е Хатива.

Турнето е спонсорирано от националния превозвач Bulgaria Air и от компанията CashWave, популярна с предлага услугата си Billa-ваучер.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. daniela 12/02/2015

    Straxotna novina. Koga e datata za Jativa?
    Pozdravi