Нова дума

Български държавни почести за вътрешния министър на Испания

zoom Български държавни почести за вътрешния министър на Испания

5 юни 2013

На тържествена церемония в посолството днес посланикът на Република България в Испания Костадин Коджабашев връчи на министъра на вътрешните работи на Испания Хорхе Фернандес Диас почетен знак за гражданска доблест и заслуги – първа степен. Това е най-високото отличие на българското МВР, което се присъжда на испанския държавник заради отличното сътрудничество между двете страни в борбата с наркотрафика и организираната престъпност.

Двустранното сътрудничество допринася за сигурността на двете страни и благодарение на работата на Фернандес Диас в Министерството на вътрешните работи, то се подобри през последните две години, изтъкна в приветственото си слово посланик Коджабашев.

Хорхе Фернандес Диас прие с чест почетния знак и подчерта, че полицията и гражданската гвардия на Испания работят много добре с българските си колеги и посочи няколко успешни съвместни акции, сред които „Операция Спартан” през август 2012 г., при която бяха задържани 3 тона кокаин на борда на българския кораб „Св. Николай”.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. Stanislav Marinov 05/06/2013

    A kaza li gospodin Diaz kolko vreme o6te 6te badat balgarskite morqci v zatvora bez sad i presada ?