Нова дума

Финансова подкрепа за 280 000 стажанти

Финансова подкрепа за 280 000 стажанти

20 април 2012

Европейската комисия даде началото на кампанията We Mean Business, която ще насърчи предприятията да създават повече работни места за стажанти. Целта е стажовете да помогнат на младите да добият работни умения и да преминат по-плавно от образованието към професионалната реализация.

[ Още ]

По-лесна продажба на коли в ЕС

13 април 2012

Европейската комисия предложи реформа в националните системи за регистрация на автомобили, тъй като смяната на автомобилните номера от една страна-членка на ЕС в друга е твърде усложнена. В момента прекратяване на регистрацията на автомобил, камион или автобус в една страна от ЕС и регистрирането в друга отнема около пет седмици и струва средно 400 евро, посочват от ЕК.

[ Още ]

Ново споразумение за цените на роуминга в ЕС

5 април 2012

ЕС постигна предварително споразумение за таван на цените на роуминга. Депутати от Европарламента и Датското председателство се договориха за текст, който предвижда съществено намаление на цените за мобилните услуги в роуминг.

[ Още ]

Безработицата в Европейския съюз – с рекорд

5 април 2012

Безработицата в еврозоната е достигнала най-високото равнище от създаването на валутния съюз. Това сочат данните на европейската статистическа служба Евростат за февруари. До 10,8% се е повишила безработицата през втория месец на 2012 г. Месец по-рано показателят е бил на ниво 10,7 на сто с отчитане на сезонните фактори, а година преди това тя е била на ниво 10%.

[ Още ]

Въпреки всичко, животът ми е в Холандия

Въпреки всичко, животът ми е в Холандия

8 март 2012

До преди няколко години свързвахме Холандия с лалетата, вятърните мелници, художниците и феноменалните футболисти, а сега в съзнанието на повечето от нас асоциациите с тази държава са Шенген и с негативното отношение към имигрантите. Какъв е животът там? Отговорът дава сънародничката ни Даниела Валериева, избрала Холандия през 2005 г.

[ Още ]