Нова дума

Само с PCR влизаме от Испания в България

zoom Само с PCR влизаме от Испания в България

5 юли 2021

Здравното министерство на България публикува нова заповед за изменение и допълнение на Заповед № РД-01-547/30.06.2021 г., която е в сила от четвъртък, 8 юли.

При налична информация за констатирана значителна негативна промяна в епидемичната ситуация в дадена държава от зелена или оранжева зона, на пристигащите от нея в Република България лица могат да бъдат прилагани специфични противоепидемични мерки, нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Съгласно заповедта, пристигащите от Руска федерация, Кралство Испания и Република Кипър се допускат на територията на България при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен на него документ, показващи отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната PCR изследване, считано от датата на пробонабиране, вписана в документа.

С пълния текст на новата Заповед № РД-01-553/05.07.2021 г. можете да се запознаете тук.

 

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. Дими 07/07/2021

    Това е абсурд,няма заболяли в Испания,къде са 100 те милиона евро отпуснати от европейският съюз за достъпни и бързи тестове улеснявайки свободното предвижване на хора?