Нова дума

Да подкрепим Националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки“

zoom Да подкрепим Националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки“

6 април 2017

Второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, под патронажа на омбудсмана Мая Манолова стартира на 7 март 2017 г. с молебен за успех и благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит.
Лица на инициативата, насочена към най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите, са Миро, Анелия, Криско, Николина Чакърдъкова, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев, тв-водещият Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов.
Тази година партньори на инициативата са Българският Червен кръст, Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка, „Български пощи“ ЕАД, Ред Девил Кетъринг, хранителният бранш и др.
Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т.г. отново се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

Оn-line дарения от чужбина могат да се направят:

- на сайта на БЧК – www.redcross.bg
- на Интернет платформата AMMADO – https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

„Искрено се надявам, че нашите сънародници зад граница биха дарили средства за възрастните хора в България, защото съм убедена, че макар и на стотици хиляди километра сърцата и мислите за близките им хора си остават в Родината.
Всеки постъпил лев ще бъде обърнат във ваучери от 20 лева, с които пенсионерите да пазаруват в 5000 магазина в цяла България“, обръща се в писмо до „Нова дума“ омбудсманът Мая Манолова.
В първото издание на „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо" през 2016 г. в рамките на три седмици бяха събрани близо 1 милион лева, от които 650 хиляди парични средства и хранителни продукти за 360 хиляди лева. С парите във вид на ваучери, на стойност 20 лева, 33 000 пенсионери пазаруваха в 5000 обекта в цялата страна.
Сега кампанията ще продължи до 17 април.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: