Нова дума

Гласуване за избор на проект „България на длан – макети на открито“

zoom Гласуване за избор на проект „България на длан – макети на открито“

23 ноември 2016

В резултат на проведения Архитектурен конкурс за първи образователен културно-исторически парк „България на длан – макети на открито“ на 23 ноември пред НДК бе открита изложба на проектите, участващи в конкурса. В продължение на 10 дни – от 23.11.2016 до 03.12.2016 г. желаещите ще имат възможност да се включат в гласуването за най-добрите архитектурни проекти чрез фейсбук страницата на „България на длан“ - https://www.facebook.com/minibulgaria.bg/ . Повече информация можете да намерите на  адрес http://minibulgaria.bg.

Архитектурният конкурс е част от първия етап на образователния проект, който чрез специално изработени умалени копия – макети на знакови сгради да създаде културно-исторически парк, представящ България като част от европейското и световното наследство на ЮНЕСКО. Вторият етап включва подготовката и представянето макети на открито на световни обекти. Реализираният проект ще бъде включен в културната програма на предстоящото Българско председателство на ЕС през 2018 г.

От посолството призовават българската общност в Испания също да вземе участие в гласуването за архитектурен проект. "Вярваме, че тази инициативата дава възможност българските граждани навсякъде по света да бъдат активни участници в популяризирането на културно-историческото наследство на България", се казва в разпространеното прессъобщение, подготвено по информация на Държавния културен институт към министъра на външните работи на България.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: