Нова дума

Български учители преподават онлайн на децата зад граница

zoom Български учители преподават онлайн на децата зад граница

22 септември 2016

Първата българска интерактивна уеб платформа „Прознание“ стартира специализирани онлайн курсове за българчета в чужбина с учители от България в жива връзка. Обучението е по български език, история и култура, по специално адаптирани програми за малките сънародници по целия свят. Курсовете се провеждат във виртуалната класна стая на „Прознание“, където децата могат да се обучават на майчиния си език на живо и да общуват в реално време с преподавателя и със свои връстници.

Ученето с „Прознание“ е с фокус върху практиката и придобиването на знания чрез преживявания – учителят използва разнообразни аудио-визуални материали, игри и упражнения, чрез които децата с лекота и удоволствие научават материала. За участие в онлайн курсовете са необходими компютър с интернет връзка, слушалки с микрофон и камера.

Курсовете за българчета в чужбина са предназначени за деца между 4 и 18-годишна възраст, с различна степен на познаване на българския език и целят да подпомогнат тяхното ограмотяване, свободно общуване и надграждане на езиковите умения. В разнообразните модули, децата придобиват и широк поглед върху българската култура, традиции, история и забележителности.

Основните предимства на онлайн курсовете на „Прознание“ за българчета в чужбина са възможността да учат с опитни учители от България по специално адаптирани програми, както и да взаимодействат в реално време, онлайн, преодолявайки разстояния. 

„Даваме си сметка, че децата, живеещи в друга държава, имат нужда от специалисти, с които да учат родния език, за да имат самочувствието, че наистина го владеят и поддържат. „Прознание“ е не само образователно решение за учениците, но и връзка между българчета от различни части на света, които в един и същи момент учат родния език със своя учител и създават нови приятелства“, разказва Вероника Рачева – директор „Учебни дейности“ в „Прознание“.

В зависимост от индивидуалните нужди на всяко дете, учителите на „Прознание“ могат да водят както групови занимания, така и индивидуални сесии. Платформата е отворена и за предложения за нови теми на курсове, с които да допринесе за запазването на българския дух и традиции сред нашите сънародници зад граница.

Освен курсове за българчетата в чужбина, „Прознание“ предлага онлайн курсове за учениците в България – подготовка за училище, изцяло според изискванията на българската образователна система. Курсовете са за деца от предучилищна възраст до 12 клас, по учебното съдържание, както и за свободното време.

И през новата учебна година „Прознание“ продължава да бъде отличен партньор и помощник на учениците и да подкрепя превръщането на теоретичните знания в практически умения – философия, заложена в авторската методика за дистанционно обучение на „Прознание“.

„Прознание“ е първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага цялостно образователно решение – собствена виртуална класна стая, авторска методика за дистанционно преподаване, екип от опитни учители, онлайн курсове в реално време, за ученици от предучилищна до 12 клас, по учебното съдържание, както и курсове за българчета в чужбина. За повече информация: www.proznanie.bg.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: