Нова дума

bTV International – канал за българите в чужбина

zoom bTV International – канал за българите в чужбина

22 септември 2016

bTV стартира проекта bTV International за българската аудитория в чужбина в началото на  юни. В момента каналът е достъпен през видео платформата Voyo.bg в HD формат и се радва на голям зрителски интерес.

„Целта на bTV International е да предостави микс от предавания и сериали, съобразени с начина на живот на българите в чужбина, както и да отговори на основната потребност на тази група от актуална и достоверна информация за случващото се в страната. Програмата на bTV International предоставя на нашите съграждани в чужбина прозорец към случващото се у дома. bTV e най-гледаният телевизионен канал в България и считаме за наша отговорност да отговорим на медийните потребности на съгражданите ни зад граница”, коментира главният изпълнителен директор на bTV Media Group Павел Станчев.

В bTV International широко застъпени са новините, публицистичните и актуални предавани. Сред тях са bTV Новините, „Тази сутрин”, „Преди обед”, „Лице в Лице”, „120 минути”, „Непознатите”, bTV Документите, „Тази събота” и Тази неделя”.

Българските сериали са друг ключов елемент в новата услуга на bTV Media Group. Зрителите могат да се забавляват с любимите си герои от „Стъклен дом”, „Столичани в повече”, „Седем часа разлика”, „Домашен арест”, „Революция Z“, както и нови продукции, които медийната група ще излъчи в бъдеще.

Развлекателните предавания са третият основен елемент в програмата на bTV International. След края на работния или учебен ден българите в чужбина имат възможността да се разнообразят със забавните скечове на „Комиците”, „Шоуто на Слави” или „Аламинут”, с живота на любими артисти и изпълнители в „Търси се”, „Мармалад” или „Cool…T”, или да надникнат в личното пространство на звездите с „Папараци” или „Като на кино”.

Програмата на bTV International е регистрирана от Съвета за електронни медии (СЕМ) в началото на юли. Има опция и за по-късно гледане заради голямата часова разлика с някои страни.

Съдържанието на bTV International е достъпно напълно безплатно за период от 14 дни за всички желаещи да тестват новата услуга. След този период потребителите могат да се абонират чрез системата за електронни разплащания PayPal, като месечната такса възлиза на 5.99 евро. Съвсем скоро ще бъде предоставена и възможност за плащане с кредитна карта.

За регистрация и повече информация: http://voyo.bg.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: