Нова дума

Стартира кампанията „Българската Коледа“

Стартира кампанията „Българската Коледа“

27 ноември 2014

От 21 ноември започна набирането на средства за новото издание на благотворителната кампания „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава Росен Плевнелиев.

Кампанията „Българската Коледа“ вече се утвърди като надеждна инициатива, която ефективно и прозрачно помага на децата в беда. Организаторите се надяват, че новата кампания ще събере повече средства, за да се помогне на повече български деца, и изразяват желанието си да стигнат до повече сънародници зад граница, които са готови да помогнат.

Начините на дарения и повече за инициативата може да прочетете на сайта на „Българската Коледа“: http://www.bgkoleda.bg/

Реализирана съвместно от Администрацията на Президента на Република България, Българска национална телевизия и Нова телевизия, подкрепена от дарители и партньори, благотворителната инициатива „Българската Коледа“, кампания 2013/2014г., успя да набере дарения в размер на 2 163 004 лева.

През единадесетото издание на инициативата постъпиха 569 заявления от родители за подпомагане на нуждаещи се от лечение и рехабилитация деца, както и 30 заявления от лечебни заведения за закупуване на медицинска апаратура, по приоритетната за „Българската Коледа“ 2013/2014 г. тема – „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух“

С цел постигане на висока степен на публичност и прозрачност на дейността на инициативата, както и обективност при разпределението на набраните средства, всички заявления за подпомагане бяха разгледани от Експертния съвет към благотворителната инициатива „Българската Коледа“. В състава на Експертния съвет участват: представители на Българската асоциация по неонатология и Българската педиатрична асоциация, Националните консултанти по педиатрия, неонатология и нефрология, представители на Център “Фонд за лечение на деца”, представители на неправителствени организации в обществена полза, работещи в сферата на детското здраве, филантропията и защита на правата на пациентите.

От създаването на благотворителната инициатива “Българската Коледа“, кампания 2013/2014 г. успя да подпомогне лечението и рехабилитацията на най-много деца - 524.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: