Нова дума

Търсят пловдивчани, доказали се в чужбина

18 юли 2014

Академично издателство „ТАЛАНТ” към Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (http://www.uard.bg) - Пловдив, си е поставило амбициозната задача да състави и издаде сборник със заглавие „БЕЛЕЖИТИ ПЛОВДИВЧАНИ”. В книгата ще има специален раздел за доказали се в чужбина пловдивчани, за които в родината ни се знае по-малко; за личности, които прославят България по света.

Ето и част от текста на поканата от ректората:

Мотивите ни да предприемем такава активност са продиктувани от желанието да дадем  повече гласност и да засвидетелстваме уважение и почит към делото на онези личности, които са отдали живота си за развитието и просперитета на нашия вековен и уникален град, към онези наши съвременници, които и в момента активно работят, посвещавайки талант, сили, труд, знания и опит на Пловдив или които с работата си и със своите лични постижения са прославили града ни в България и по света.      

България е доказала, че е силна със своята култура, с таланта, трудолюбието и интелекта на своя народ. И в най-тежките години страната ни се е съхранила, защото е била държава на духа. С примера на тези бележити пловдивчани, с техните споделени успехи, ние бихме искали да разкажем за този дух, за да се опитаме да запазим в сърцата си стремежа на българина към духовност, знания и просперитет, да съхраним своята уникалност и да я предадем на децата си. 

В сборника ще бъде поместена информация – биографичен текст и снимков материал за бележити личности, които са родени в Пловдив или за хора, които са прекарали съзнателния си живот в нашия град. Те могат да бъдат представители на всички сфери – образование, наука, култура, спорт, здравеопазване, политика, бизнес, както и на всички други области от обществения и стопанския ни живот, без ограничение.

В книгата ще има специален раздел за доказали се в чужбина наши съграждани, за които в родината ни се знае по-малко; за личности, които прославят България по света.

Изданието ще бъде луксозно, представително с акцент върху заслугите на бележитите пловдивчани, допринесли за просперитета в духовния и материалния свят – всеки в своята си сфера на дейност.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ:

1. Изпратете на e-mail:   bel_pd@uard.bg  следната информация:

  • Кратка  биография – своя /ако внасяте за себе си/ или на личността, която предлагате за включване в книгата;
  • Персонална снимка, на която трябва да бъдат написани:

- трите имена на обратната страна на снимката, ако информацията е на хартиен носител и изпращате предложението си под формата на традиционно писмо;

- напишете името си на файла със снимката, който ще изпратите на електронната ни поща

 /пример: pepa nikolova.jpg /,  в случай, че подавате предложението по електронен път;

3. Напишете задължително в писмото си координати за обратна връзка с предлагащия.”

За повече информация и подробности: тел. +359 32 960 360.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:

  1. Уважаеми колеги,
    От сърце ви благодаря за публикацията! Ще се радвам и на бъдещата ви подкрепа!
    Желая ви здраве!
    Радка Димитрова, редактор в Академично издателство „ТАЛАНТ” към Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив.