Нова дума

Възрастта за пенсиониране се замразява догодина

31 октомври 2013

През 2014 г. е предвидено замразяване на нарастването на възрастта и осигурителния стаж на нивата от 2013 година. За жените необходимата възраст за придобиване на право на пенсия ще е 60 години и 8 месеца и 63 години и 8 месеца за мъжете. Бюджетът на държавното обществено осигуряване за 2014 г. бе приет от надзора на НОИ с гласовете на държавата и работодателите...

[ Още ]

Константийският епископ Антоний бе избран за Западно- и Средноевропейски митрополит

Константийският епископ Антоний бе избран за Западно- и Средноевропейски митрополит

31 октомври 2013

На 27 октомври в Синодалния параклис „Св. цар Борис-Михаил Покръстител”, след света Литургия, Св. Синод в пълен състав извърши каноническия избор за митрополит на епархията за Западна и Средна Европа. Гласуването стана като патриарх Неофит и митрополитите от Св. Синод по старшинство влизаха един по един в олтара на параклиса и върху разтворено св. Евангелие върху светия Престол собственоръчно изписваха името на един от двамата епископи, избрани от епархийските избиратели.

[ Още ]

Търсят „Българка на годината 2013” сред сънародничките в чужбина

Търсят „Българка на годината 2013” сред сънародничките в чужбина

23 октомври 2013

Държавна агенция за българите в чужбина към Министерския съвет на Република България обявява началото на...

[ Още ]

Продаваме колата без нотариус

17 октомври 2013

Прехвърлянето на собствеността на леки автомобили, собственост на граждани, ще става без нотариална заверка. Това реши на вчерашното си заседание Министерският съвет. „Общо 88 мерки за намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите гласува кабинетът”, съобщи вицепремиерът Даниела Бобева. Тя подчерта, че отпадането на нотариалната заверка е била обект на много дебати и възражения както от страна на нотариусите, така и от сдружението на общините.

[ Още ]

НАП лови неосигурени през банковите им сметки

17 октомври 2013

Данъчните да могат да разкриват през банковите сметки хората, които не се осигуряват за здраве, въпреки че имат доходи. Тази нова мярка срещу недобросъвестните платци предлага финансовият министър Петър Чобанов, става ясно от писмения му отговор на въпрос на депутатката от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова. За целта той настоява да се направят законодателни промени, с които данъчните да получат достъп до информацията за открити и закрити сметки на българите в трезорите у нас.

[ Още ]