Нова дума

20 заявления да стигат за секция в чужбина

19 септември 2013

Само 20 предварителни заявления за гласуване на българи, живеещи в чужбина, ще се достатъчни за отваряне на секция в градове, в които нямаме дипломатическа мисия. Това предвиждат предварителните текстове на проекта за нов Изборен кодекс, който ще бъде окончателно готов до месец. Така драстично се облекчават условията за гласуване на сънародниците, тъй като според сегашните правила за разкриване на секция се изискват...

[ Още ]

България иска информация за доходите на работещите в чужбина

България иска информация за доходите на работещите в чужбина

19 септември 2013

Пълната информация за доходите на българите, които работят зад граница, да бъде предавана автоматично на Националната агенция за приходите, става ясно от проекта за промени в Данъчноосигурителния процесуален кодекс. В него са записани точки, които засягат автоматичния обмен на информация между приходните агенции на всички страни от ЕС, информира в. „Стандарт”. Според текстовете родните работодатели ще трябва да информират НАП за изплатените доходи на чужденци (граждани на ЕС), които работят у нас. Автоматичният обмен на информация е задължителен за всички страни от ЕС, което означава, че чуждестранните приходни агенции ще изпращат към родната НАП същата информация за доходите на българи, работещи в техните страни.

[ Още ]

Кампания за правата на пътуващите

Кампания за правата на пътуващите

5 септември 2013

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов даде официален старт на информационна кампания за представяне на правата на пътниците.

[ Още ]

Създават Гаранционен фонд на туроператорите

5 септември 2013

Спешни законодателни промени заради поредния фалирал туроператор ще направи Министерството на икономиката и енергетиката, съобщиха българските медии. Ресорният заместник-министър по туризма Бранимир Ботев ще предложи за обсъждане в Министерския съвет промяна в Закона за туризма, като ще бъде поискано създаването...

[ Още ]

MANGO напусна българския пазар

MANGO напусна българския пазар

5 септември 2013

Световноизвестната испанска марка за дрехи и аксесоари MANGO се е изтеглила от България. От няколко месеца всички търговски обекти на веригата у нас са затворени.

[ Още ]