Нова дума

2 милиона евро глоба за българи постанови съд във Валенсия

13 декември 2013

Български съпрузи бяха осъдени в Испания на по 6 години и 1 ден затвор и глоби по 1 милион евро за трафик на 29 килограма хероин. С решение на Окръжния съд в двамата ще излежат присъдите си у нас. „И двете решения са изцяло потвърдени от Апелативния съд в Бургас”, съобщиха сливенски магистрати. Наказанията за Нели Р. и Иван Й., и двамата от Сливен, както и за други трафиканти, сред които още...

[ Още ]

Забраната за пушене у нас остава

12 декември 2013

Депутатите отхвърлиха двата проекта за либерализиране на пушенето на обществени места и отпадане на някои ограничения след три часа дебати. Първо бе отхвърлен законопроекта, внесен от Волен Сидеров. Гласуваха 188 народни представители, от които 64 – „за”, 107 – „против”, а 17 – „въздържал се”. След това депутатите отхвърлиха законопроекта на Спас Панчев от Коалиция за България. Гласуваха 190 народни представители, от които 76 – „за”, 106 – „против”, а 8 се въздържаха.

[ Още ]

Kак да спасим имуществото си от съдия-изпълнител

Kак да спасим имуществото си от съдия-изпълнител

12 декември 2013

Длъжници са измислили нов хитър начин как да спасят ценни вещи от съдия-изпълнители. Това разкрива Павел Кърлев, секретар на Федерацията на потребителите. Длъжниците с просрочени сметки съм парното или други монополисти се изхитряват, като правят нотариално заверен опис на любими вещи, обявявайки, че лицето Х е техен близък, им ги е дал на отговорно пазене.

[ Още ]

Субсидиите за партиите – само с лев по-ниски

9 декември 2013

Партиите в парламента решиха окончателно да орежат държавните си субсидии догодина. Текстът, който нажежи политиката през последните седмици, беше приет на второ четене без нито едно изказване. Така Народното събрание гласува в закона за бюджета, че догодина...

[ Още ]

"Глас Народен" набира предложения за евродепутати онлайн

"Глас Народен" набира предложения за евродепутати онлайн

5 декември 2013

Партия "Глас Народен" стартира кампанията си за избор на кандидати за евродепутати. Тя е под мотото: "Избери своя евродепутат".

[ Още ]