Нова дума

Испания изпревари Китай по смъртни случаи от COVID-19

zoom Испания изпревари Китай по смъртни случаи от COVID-19

25 март 2020

Испания обяви 738 смъртни случая от коронавируса за последното денонощие, с което те стават общо 3434 и са повече от тези в Китай, който днес съобщи за 4-ма починали от COVID-19 или общо 3281, предадоха световните агенции.

Страната отбелязва най-резкия скок на смъртните случи от началото на инфекцията, след като през последното денонощие те нараснаха с повече от 27%.

Общо 47 610 испански граждани са тествани положително за COVID-19, като през последните 24 часа бяха потвърдени 7937 нови случая, което постави рекорд за новоинфектираните в цялата страна и представлява ръст с 20% в сравнение с вчерашната актуализация на данните.

Междувременно стана ясно, че вицепремиерът Кармен Калво се е заразила с коронавируса COVID-19, потвърдиха от правителствената пресслужба. Вторият й тест е бил положителен.

На 22 март вицепремиерът бе хоспитализирана с респираторна инфекция. Тя е била проверена и за наличие на коронавирус, но първият тест е бил отрицателен. Съобщава се, че състоянието на Калво се подобрява и че й се оказва необходимата медицинска помощ. Намира се в изолирана стая в болницата.

Както съобщава РИА Новости, сред испанските политици има много, които официално са диагностицирани с коронавирус.

Кралица Летисия е в самоизолация, тъй като е присъствала на мероприятие, на което е имало заразен с вируса.

Испания вече е на второ място в света по смъртност от коронавирус, след като във вторник в Италия бяха потвърдени 6820 смъртни случая.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: