Нова дума

Отменят изпити за придобиване на националност към Института „Сервантес“

zoom Отменят изпити за придобиване на националност към Института „Сервантес“

18 март 2020

Институтът „Сервантес“ информира, че отменя сесиите на изпитите за придобиване на диплома DELE през април и май тази година, както и тестовете за CCSE (познаване на конституцията и социокултурната реалност на Испания) през март и април. Причината е прогресивното прилагане на спешните мерки за борба с коронавируса в различни държави, в които те се провеждат, включително Испания и България. Припомняме, че двата изпита се необходими за кандидатстващите за испанска националност чужденци (вижте тук първоначално планираните дати през 2020 г.).

Кандидатите, които планираха да положат изпита за ниво на владеене на испански език DELE през април или май, ще бъдат пренасочени към следващи дати, за да могат да положат изпитите.

Всички, регистрирани за изпита CCSE през март или април, ще бъдат прехвърлени към дати съответно през май и юни тази година.

Ако желаят, самите кандидати могат да променят датите на изпитите си и за по-късни дати през годината, като влязат в личния си профил в портала на Института „Сервантес“, от който са направили първоначалните си регистрации.

Институтът „Сервантес“ стриктно следва мерките, наложени от компетентните органи във всяка държава / град, в които има дейност. Ръководството му има предвид, че ситуацията с коронавируса може да се промени, в зависимост от напредъка на пандемията, в следващите сесии могат да бъдат направени нови промени или отмяна, за което заинтересованите лица ще бъдат информирани своевременно.

Повече информация може да се получи в Centro de Atención al Usuario към Института „Сервантес“.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: