Нова дума

Бюрaтa по труда в Испания са затворени за граждани

zoom Бюрaтa по труда в Испания са затворени за граждани

16 март 2020

От днес, 16 март, офисите на Обществената служба по заетост в цяла Испания (SEPE) не обслужват граждани. Мярка е във връзка с обявеното извънредно положение в условия на коронавирус и цели ограничаване на достъпа до Бюрата по труда и личните срещи със служителите им. Чрез нея се стреми да се спазят инструкциите на здравните власти в Испания.

Служителите са пренасочени към по-активно обслужване на нуждаещите се по телефона и по електронен път, за да могат по-лесно да получат необходимите им административни услуги.

На страницата си https://sede.sepe.gob.es/portalSede/flows/inicio SEPE дава възможност за доста голям брой онлайн услуги, но за да могат да ги използват, гражданите трябва да имат електронен подпис или CL@VE PIN.

Подробна информация може да бъде получена и на телефоните на институцията всеки работен ден между 8,00 и 14,00 ч.: тел. 901 11 99 99 – за граждани; тел. 901 010 121 – за фирми.

Институцията информира също, че от днес сроковете на различните процедури за отпускане на обезщетения за безработица или на субсидии са прекъснати, за да не се нарушат правата на гражданите.

Затворени са и Oficinas de Empleo, които са на подчинение на автономните правителства. Припомняме, че в тях се извършва първоначалната регистрация като безработно и търсещо работа лице, подновяването й на всеки три месеца, организират се курсове за квалификация и преквалификация и се предлагат оферти за заетост.

Безработните граждани в Мадрид трябва да знаят, че ако имат дата за подписване в следващите две седмици, то регистрацията им ще бъде подновена автоматично. За това те ще бъдат уведомени по телефона, чрез имейл или SMS.

Ако пък се налага първоначална регистрация като търсещо работа лице, това може да стане онлайн на адрес: https://www.comunidad.madrid/servicios/empleo/gestion-telematica-demanda-empleo

Хората, които не успеят да го направят чрез платформата по интернет, могат да изпратят личните си данни и телефон за контакт на имейла на своята Oficina de Empleo по местоживеене (намерете я тук – https://www.comunidad.madrid/servicios/empleo/oficina-empleo#red-oficinas-empleo).

Служителите ще се свържат с вас, за да ви изпратят въпросник, който трябва да попълните и да изпратите обратно на електронната поща на офиса.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: