Нова дума

Бюрата по труда препоръчват ограничаване на присъствието в офисите им

zoom Бюрата по труда препоръчват ограничаване на присъствието в офисите им

13 март 2020

Заради коронавируса, Бюрата по труда в цяла Испания препоръчват на гражданите да избягват личното присъствие в офисите им (Oficinas de Prestaciones del Servicio Público de Empleo Estatal). 

Министерстото на труда и социалната икономика, както и Обществената служба по заетост (SEPE) гарантират правата на всички граждани, които вече са бенефициенти или кандидатстват за обезщетения за безработица. Затова няма да се взимат предвид установените срокове за подаване на документи за отпускане на субсидиите и се предпиемат подходящи мерки и различни възможности.

Бюрата по труда ще продължат да работят с граждани, но се препоръчва използването на интернет платформите за онлайн услуги. Служителтие на институцията ще бъдат на разположение за указване на подкрепа за приключване на онлайн дейностите по кандидатстване за обезщетения и помощи.

На линка https://sede.sepe.gob.es/portalSede/flows/inicio SEPE предлага редица електронни услуги, за които обаче е необходим електронен подпис или Cl@VE PIN.

Информация може да бъде получена и на телефоните на институцията всеки работен ден между 8,00 и 14,00 ч.: 901 11 99 99 – за граждани; 901 010 121 – за фирми.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: