Нова дума

Българин закла баба си в Мадрид

zoom Българин закла баба си в Мадрид

21 ноември 2019

Българка бе убита от внука си в мадридския квартал Карабанчел на 20 ноември. По думите на нейни близки, тя е предчувствала смъртта си и е молела за помощ. Това съобщи агенция БЛИЦ, като цитира нейния братовчед - художникът Папа Жан.  "Преди 20 дни ми се обажда, беше ужасно уплашена. Много плачеше, искаше да отида да й помогна", разказа той.

По думите му Ценка е била убита по особено жесток начин. Внукът Момчил я нападнал в кухнята. Рязал вените на ръцете й, след което я пробол и няколко пъти с нож във врата. Починала е от кръвозагуба. 30-годишният мъж е имал психични проблеми, разкрива Папа Жан. Преди да замине при баба си в Испания, той е настаняван на няколко пъти в различни психиатрични заведения. Бил агресивен, имал и суицидни мисли. Семейството е белязано и от друга трагедия – преди две години бащата на младежа се обесва.  "След този случай бабата на момчето го взе при себе си в Испания, то замина с майка си при нея. Но и там започна да прави бели, заплашваше, буйстваше, на няколко пъти преби Ценка.

Тогава тя се принуди да подаде сигнал до властите и го въдвориха в психиатрия в Мадрид. Стоя там една седмица и го пуснаха, това е било преди по-малко от месец. Ще съдим психиатрията – ако го бяха излекували, ако не го бяха пускали, Ценка още щеше да е жива", казва Папа Жан.  Убитата българка живеела от дълги години в Испания. Работела като готвачка в заведения, припечелвала допълнително и от чистене на къщи. Внукът е задържан от полицията в Мадрид.  По желание на близките след приключване на разследването убитата жена ще бъде кремирана, съобщава още БЛИЦ.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: