Нова дума

Забелязва се намаляване на наемите

2 август 2018

Цената на наемите започва да пада, особено в испанските градове, в които тя се увеличи драстично през последните години. Изглежда, че натискът на наемателите дава резултат. Порталът за недвижими имоти Idealista сочи, че през юни т.г. поради липса на търсене в Барселона наемите са паднали с 13,2%, в Палма де Майорка – с 10,4%, в Мадрид – с 9,8%, а в Сан Себастиян – с 9 процента.

Проучването на портала показва, че през юни се наблюдава намаление на наемите във всички провинциални столици. Все повече собственици са принудени да намаляват претенциите си, ако желаят да отдадат жилището под наем. В някои градове намаляването е осезателно: Кадис – 26%, Куенка – 22%, Уеска – 21%, Сантандер – 18% и т.н.

Според Idealista, в рамките на една година наемите в Испания са се увеличили с 15,6% във всички автономни области, като най-голямото увеличение е било в Каталуния, Мурсия и Мадридска автономна област. Юнското намаляване все още не приравнява наемите към нивото от 2017 година, но тенденцията за спадане продължава.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: