Нова дума

Увеличава се вноската на autónomos

5 юли 2018

В приетия тези дни от парламента държавен бюджет за 2018 г. е включено увеличение от 4 евро за месечните вноски в Социалното осигуряване на самонаетите. Минималната база за вноските се увеличава от 919 евро на 932 евро.

В бюджета има заделени 520 милиона евро за подобряване условията на autónomos, включващи начална помощ за плоската тарифа, както и бонуси за т.нар. „трудово помирение“ – съчетаване на работата с майчинството, гледането на деца, възрастни и инвалиди. Има и данъчни облекчения, които щели да засегнат 500 000 души, според Асоциацията на самонаетите работници (Asociación de Trabajadores Autónomos, ATA). Председателят на АТА Лоренсо Амор посочи, че с мерките в бюджета „ще се подобрят пенсиите, фискалните изисквания и социалната защита на много жители на страната“. Например пенсиите на работещите за собствена сметка ще се увеличат през следващите две години с 1,6% – новите 1,35%, плюс предишните 0,25%. Общо 1 220 810 пенсионери

autónomos ще се облагодетелстват от увеличението, а 733 000 самонаети, които получават минималните пенсии, ще имат увеличение с 3 процента.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: