Нова дума

Данъчните инспектори се вглеждат в „розовите” списания

21 март 2013

Данъчните инспектори споделят, че „розовите” списания – las revistas del corazón – са задължително четиво за тях, тъй като там се публикува подробна информация за живота на артисти, музиканти, спортисти, хора със свободни професии и други известни личности, които са една от основните цели на борбата срещу укриването на данъци. Счита се, че ако се задължат хората от тази група да плащат всичките си данъци, събираемостта ще се увеличи с 25 процента.

Всяка седмица списанията показват скъпи къщи, автомобили, луксозни вили, екзотични пътувания и други подобни детайли, които разкриват действителното благосъстояние на известните хора. В много от случаите тази информация не съвпада с на декларираните от тях приходи.

През последните седмици министърът на финансите Кристобал Монторо няколко пъти посочи някои от подобните личности като нарушители на данъчното законодателство.

От друга страна професионалната организация на данъчните инспектори – IHE, поиска от правителството в закона за данъците да бъдат включени и политиците от всички нива на публичната администрация като „рискова група”, т.е., като евентуални укриватели на реалните си доходи.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: