Нова дума

15-дневна извънредна ситуация в част от област Мадрид. Падат ограниченията за Алкала де Енарес

zoom 15-дневна извънредна ситуация в част от област Мадрид. Падат ограниченията за Алкала де Енарес

9 октомври 2020

Испанските власти потвърдиха днес с указ въвеждането на извънредна ситуация (estado de alarma) в част от област Мадрид – Мадрид-град, Алкобендас, Алкоркон, Фуенлабрада, Хетафе, Леганес, Торехон де Ардос, Мостолес и Парла. Затварянето на испанската столица и околностите й вчера бе отменено от върховния съд, но централното правителство на Педро Санчес намери законов начин да не се съобрази със съдебното решение. „Трябва да вземем тези мерки, за да защитим здравето на мадридчани и да не позволим рязко увеличаване на броя на заразените и в останалата част на страната“, заяви здравният министър Салвадор Иля на пресконференция след извънредно правителствено заседание.

[ Още ]

Предстои ми развод. Какво трябва да знам?

Предстои ми развод. Какво трябва да знам?

4 октомври 2020

91 645 са разводите в Испания за 2019 година, според испанския статистически институт. За 2020 г., обаче, се очаква повишение на броя им, защото след тримесечната карантина заради COVID-19 наблюдаваме масово подаване на молби за прекратяване на брака.

[ Още ]

Службата по трудови и социални въпроси с важна информация за сънародниците в Испания

Службата по трудови и социални въпроси с важна информация за сънародниците в Испания

17 септември 2020

В последно време в Посолството на Република България в Мадрид зачестиха въпроси от постоянно живеещи в Испания български граждани за възможността за издаване на документ, който да удостоверява, че лицата не са здравно осигурени...

[ Още ]

  • СПОДЕЛЕНО
  • ЧИТАТЕЛЯТ - РЕПОРТЕР
  • ИСТОРИЯ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ